17. mai kake

Venter bare på at gelen skal stivne, så er kaken klar 🙂

Tenkte  at jeg skulle lage en kake til nasjonaldagen, og ingenting sier vel 17.mai mer enn jordbær og gele. Det er mange år siden jeg sist lagde denne kaken, men i en periode var det min sommerkake nr. 1.

Du trenger:

150 gr.  mandler (hvis du ønsker en lys kake må mandlene skåldes)
150 gr. melis
4 eggehviter
1 kurv jordbær ( eller annen frukt)
1 pakke gelepulver jordbærsmak ( eller annen smak hvis ønskelig)

Slik gjør du:

Mal eller hakk mandlene veldig fint. Pisk eggehvitene, ha så i melis i to omgnager, pisk godt mellom hver gang. Rør varsomt inn mandlene.Hell røren i en springform Kaken stekes på 200 grader i 15-20 minutter midt i ovnen.

Når kaken er ferdig stek avkjøles den, og du har nå en nøttebunn klar for bær og gele. Dekk nøttebunnen med jordbær (vi fikk også tak i blåbær til å ha på kaken) . Lag gele etter anvisning på pakken, når gelen er avkjølt og såvidt har begynt å stivne had du gelen over kaken slik at bærene blir dekket. Sett kaken kjølig slik at gelen stivner helt.  Når gelen er stiv kan springformen fjernes.

Dersom du ønsker server pisket krem til kaken.

Ha en flott 17. mai!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge