Avocadosalat med strimlet svinekjøtt

Selv om dette er en oppskrift jeg fikk på et Grethe Roede kurs, er dette en deilig middag, eller kveldmat, helt uten dårlig samvittighet 🙂

Jeg lager helst denne retten kun til oss voksene, da barna er litt skeptiske til salat…og da blir det helst som en sen voksen middag vi har denne gode, lune salaten.

Til 2 porsjoner trenger du:

300 gr. strimlet svinekjøtt
1/2 ss. olje
1/2 ts. salt
1/4 ts. peppe
1/2 hode isebergsalat
150 gr. ruccola salat
1 rødløk
1 avocado
1 ts. sitron saft
2 ss. pinjekjærner

Slik gjør du:

Fres kjøtte et par minutter på sterk varme i olje, dryss over salt og pepper (jeg har også tilsatt andre krydder etter humør). Skjær løken i tynne skiver. Skyll salaten og legg i en bolle (eller i 2 porsjons boller). Skjær avocado i båter og dynk med sitron saften. Bland avoado og svinekjøtt med salaten. Rist pinjekjærnene i tørr stekepanne, til de er gyldne og dryss over salaten (jeg var tom for pinjekjærner da jeg lagde salten, men den er god uten også).

Mmmmm, godt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge