Bestemors eplekake

 

En favoritt fra min egen barndom 🙂

Det er høst, og tid for norske epler.

Jeg har vokst opp med epletre i hagen, eplene var sikkelig sure husker jeg, ikke noe særlig å spise sånn rett fra treet. Men de gjorde seg veldig godt i eplekake. Og like sikkert som at sommer gikk over i høst, ble det laget eplekake hjemme hos oss. Min mamma lagde masse eplekake, som hun frøs ned, dermed hadde vi god eplekake ved mange anledninger utover høsten og vinteren.

Nå har ikke vi noe hage å ha epletre i, men det går jo ann å jukse litt, og kjøpe norske epler når de har sesong. Epler ble kjøpt inn, og kake ble et faktum 🙂

Du trenger til en langpanne kake:
6-8 store syrlige epler
4 egg

300 gr. sukker
2 dl. melk(laktosefri) eller fløte
250-300 gr. hvetemel
2 ts.bakepulver

Slik gjør du:
Skyll eplene, ta bort kjernehuset og skjær i terninger, du trenger ikke skrelle eplene.
Bland mel og bakepulver, vend epletærningene i melblandingen. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn melken/fløten i eggedosisen før du blander i eple/mel blaningen. Hell røren i en bakepapir kledd langpanne.

Stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 1 time.

Server kaken lunken, sammen med vanilje is eller krem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge