Bruke opp gammelt brød – lag bruchetta

Bruchetta

Av og til kan det være greit med en rask og enkel rett som metter. I tillegg kan det være en bonus å få brukt opp det brødet som ligger i brødboksen. Da kan jeg finne på å lage bruchetta.

Jeg fant ut at jeg likegjerne kunne bruke “vanlig brød” som å gå til innkjøp av, eller bake, et spesielt brød til bruchettaen. Jeg skjører skiver av brødet, putter skivene i brødristeren, også er det fult ut brukbare. Det blit litt sånn “man tager hva man haver” bruchetta, men primært bruker jeg:

4 skiver brød
1 avocado
sitron saft (kan godt bruke sånn på flaske)
1 tomat (eller flere små plommetomater, cherrytomater e.l)
1/2-1 rød løk (eller 1-2 sjalottløk)
8 skiver spekeskinke (salami fungerer også)
aiolo (evnt. majones med hvitløk, eller bare vanlig smør)

Slik gjør jeg:

Rister brødskivene i brødrister.
Skjærer opp avokado i terninger, finhakker løken og deler opp tomat i terninger. Har i litt sitronsaft og blander sammen. Smør litt aioli (eller smør) på brødskivene, legg på spekeskine (eller salami) og topp med avocado/tomat/løk salaten.

Og slik har du et enkelt, mettende måltid som passer både som enkel middag eller til kveldskos.

Har du noen tips til å bruke opp rester?

————————————————————————————————————————————————

Sometimes the bread just dosent look so god, but you ca easily make something tasty with a few days old bread.

Put å few slices in the toater and use the bread as a bruschetta, add some aioli, ham or salami and top with a nice avocado sald. There you have a nice, little meal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge