DIY – erteposer

Erteposer laget av gamle olabukser
Erteposer laget av gamle olabukser

Av og til blir jeg forundret over hva barna helst vil leke med. Tenkte jeg skulle børste støv av leker fra min barndom, og fikk da lyst til å lage erteposer. De kan jo brukes til så mye, det mest vanlig er kanskje å kaste i bøtter ifbm. 17. mai leker. De kan også brukes til å sjonglere med, til å kaste på blikkbokser, til å balansere på hodet eller kaste på blink.

Jeg gikk i gang, klippet opp en gammel, ødelagt olabukse til passe firkanter, sydde poser som jeg fylte med tørre erter. Så snart storebror skjønte hva jeg lagde hang han over meg, jeg måtte lage flere. Jeg hadde nok erter til 4 erteposer, og fikk da beskjed om å kjøpe flere erter. Dermed ble det kjøpt en eske til med erter og vi fikk totalt 6 erteposer.

Jeg tror barna liker hvordan de kjennes når man tar på posene, de er lette å å løfte opp og enkle å få et godt tak i.

I går feiert vi storebror sin 6 års dag med besøk fra barnehagen, og da var storebror sin favoritt lek å kaste erteposer på blink som jeg hadde tegnet opp i asfalten.

Morro at enkle leker også slår ann hos barna i dag 🙂

Ertepose kasting på asfalten
Ertepose kasting på asfalten

—————————————————————————————————————————————————————–

Bags filled with peas is something I remember from my childhood. And some time ago I got the idea to make some for my kids.

I took an old peat of jenas, and cut them up to squares, sewd little bags that I filled with dryed peas. The kids loved playing with them, balancing them on their heads or throwing them at an “bulseye”.

It’s nice to see that kids still prefer the simple toys sometimes 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge