DIY – leketeppe og sekk til leker

Leketeppe
Leketeppe

Er det vanskelig å barna til å rydde opp lekene sine.

Da kan et leketeppe, som enkelt gjøres om til en sekk være løsningen.

Du trenger:
To firkantede stoff stykker (for og bakside). Et tips her er å se hvor bredt stoffet er, og kjøpe en like lang lengde av stoffet.
Maljer
Tau
Symaskin

Slik gjør du:
Brett først det ene stoffstykket dobbelt, og tegn opp en halv sirkel. Bruk et målebånd og merk av samme lengde fra samme punkt til du har en halvsirkel. Når du bretter ut stoffstykket har du en sirkel. Du kan nå bruke denne som mal når du skal klippe ut en sirkel av det andre stoffstykket.

Hvis du har en overlock maskin, eller en symaskin med en god overlock søm på, trenger du ikke vrangsy. Legg begge sirkelen på hverandre (vrange mot vrange), slik at du har en stoff med retten ut på hver side. Sy rundt hele sirkelen med overlock søm.

Hvis du ikke har overlock maskin (eller som): legg stoffene rette mot rette og sy rundt. Husk å la en bit stå åpen, slik at du får vrengt sirkelen. Sy så igjen åpningen, og press ut rundt hele sirkelen.

Nå skal du slå i maljer langs kanten rundt hele sirkelen. Maljer får du kjøpt i hobby butikker og stoff butikker. Følg anvisningen på bakken. Mine maljer måtte slås i med hammer, og det er nok det som er vanlig. Dette går lettere enn man skulle tro 🙂

Til slutt trer du i tauet rundt i alle maljene.

Teppet er nå klart til bruk, og når barna er ferdig med å leke, samles alle leken på teppet, og tauet strammes til. Vips er alle leken ryddet opp i sekken 🙂

Lekesekk
Lekesekk

——————————————————————————————————————————————-

Make your own play blanket and sack of toys, by sewing togheter two circles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge