Enkel strikke lue med fôr

lue m for
Enkel strikkelue med for

Åh, jeg virkelig ønsker at jeg var flink til å strikke, men jeg har for lite tolmodighet. Jeg liker å frese avgårde på symaskinene mine for å kreere nye plagg, men å strikke et helt plagg tar for mye tid. Likevel jeg har ennå en drøm, og for å trene strikker jeg små prosjekter.

Til valentine strikket jeg et skjerf til min kjære. Jeg brukte alpakka garn kjøpt på nille, og jeg simpelten elsker det garnet, det er så mykt og deilig. Så forrige uke gikk jeg til innkjøp av noen nøster til. Jeg kjøpte også tykkere strikkepinner, og strikket i vei med dobbeltråd, da går det jo mye raskere slik at min tolmodighet ikke blir satt på en så veldig stor prøve 😉

Jeg har nå endt opp med en god og varm lue til storebror. Han mener alt som er strikket klør, og mamma’n fant en løsning, luen ble fôret med et mykt jersey stoff og gutten er super fornøyd!

Du trenger:
(str. 7-10 år)

2 nøster alpakkaull garn (fra nille)
rundpinner 6mm.
jersey stoff (mål ca. 57 cm x 45 cm)

Slik gjør du:

Legg opp 70 masker, husk å brukke dobbeltråd. Strikk 10 omganger vrangbord, 2 r og 2 vr. Øk 7-10 masker på den første runden etter vrangborden. Strikk rett hver omgang til arbeidet måler ca. 17 cm. Strikk 1 omgang hvor 2 og 2 masker strikkes sammen hver 9 maske (maske 9 og 10 strikkes til en). Strikk 1 omgang vanlig rett.  Så en ny omgang hvor 2 masker strikkes sammen hver 8 maske (maske 8 og 9). Strikk så et par omganger hvor hver 4 også hver 3 maske strikkes sammen. Tre den doble tråden gjennom de resterende maskene, ikke stram ennå

Fest trådene fra begynnelsen av strikkearbeidet.

Mål omkretsen på luen (min lue var 55 cm i omkrets, uten å strekke den). Klipp ut jersey stoffet i bredde  tilsvarende luens omkrets (husk sømrom) og høyde ca. 45 cm. Sy til en tube. Sy tuben sammen med luen, legg rette mot rette, og vreng. Den overskytende lengden på tuben kommer ut av toppen på luen, nå strammer du til tråden som er tredd gjennom maskene, og fester. Klipp strimler på den delen av tuben som strikker opp av luen, slik får du en stoff dusk. Sy med vanlig sytråd rundt dusken, slik at luen og fôret sitter sammen i toppen. Klipp til lengden på dusken, slik at den blir som ønsket,  og du har en fiks ferdig fôret striket lue.

Jeg brukte 3 ettermiddager/kvelder på min. Og storebror har nå en lue som burde vare noen sesonger, den ble nemlig litt stor.

Hvor raskt klarer du å få den ferdig?

lue m for dusk

—————————————————————————————————————————————–

To keep our heads warm this winter I have inventet a knitedet hat with a cotten lining. This because my eldest child have decieded that everyting knittet itch.

I have uset a soft alpaca wool, double tread on thick knitting needles. For the lining I have used a soft jersey fabric in a matching colour.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge