Enkle strikke luer

tvilling luer

Tidligere i høst strikket jeg en lue til storebror, dette la lillesøter merke til, og hun”bestilte” seg en lue hun også, og da måtte jeg jo strikke en til lillebror også.

Jeg har  brukt alpakka garnet fra nille til alle luene, og strikket med dobbel tråd på pinne nr. 6

Du trenger:
(str. 3-6 år)

2 nøster alpakkaull garn (fra nille)
Til lillesøster sin lue har jeg også brukt garn fra et nøste i en annen farge. Men her kan du bruke restegarn du har liggende også.
rundpinner 6mm.

Slik gjør du:

Legg opp 65 masker, husk å brukke dobbeltråd. Strikk 10 omganger vrangbord, 2 r og 2 vr. Strikk rett hver omgang til arbeidet måler ca. 15 cm. Strikk 1 omgang hvor 2 og 2 masker strikkes sammen hver 10 maske (maske 10 og 11 strikkes til en). Strikk 1 omgang vanlig rett.  Så en ny omgang hvor 2 masker strikkes sammen hver 9 maske (maske 9 og 10). Strikk en omgang uten felling, før du strikker 8 r, så 2 r. sammen, 1 omg. uten felling, så 7 r, 2 r sammen.Fortsett felling til du har så lang topp du ønsker. Tre den doble tråden gjennom de resterende maskene, stram til.

Fest trådene fra begynnelsen av strikkearbeidet.

På lillesøter sin lue har jeg også laget en blomst. Jeg har da strikket en “hestetømme”. Legg opp 4 m, strikk r frem og tilbake, men ikke snu arbeidet, skyv det til andre siden og strikk tilbake,ganrnet skal alltid være på venstre side,du vil da få en snor som ruller seg. Strikk ca. 100 cm. Så former du snoren til en blomst, sy den sammen. Deretter syr du blomsten fast på luen.

På lillebror sin lue har jeg brukt litt av stoff restene fra storebror sitt spøkelseskostyme. Jeg klippet det til en snømann, så sydde jeg den på luen for hånd (jeg brukte knapphullsting). Ved siden av snømannen har jeg sydd på noen pomponger, de er kjøpt på Panduro.

Dusken har jeg laget ved å bruke to pappringer som jeg har tredd garn rundt. Det finnes også duskelagere som kan fås kjøpt på bla. Panduro. På luen til lillesøster tok jeg også en runde med samme garn som blomsten er laget i, så det ble en tofarget dusk. Her er det bare fantasien som setter grenser.

lage dusk

————————————————————————————————————————————————

When I knitted a cap for bigbrother, little sister told med she olso wanted a cap knittet by mummy, and then I had to make one for her twin brother to.

I have uset a soft alpaca wool, double tread on thick knitting needles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge