Fyll bakeverk med høstens godsaker

Et lite tips nå midt i innhøstingssesongen; bruk frukt og bær når du baker.

Brinebær boller

Vanlige hveteboller kan feks. bli deilige bringebær boller ved hjelp av en kladt rømme og deilige bringebær.

Bak bollene på vanlig måte, men lag en fordypning i hver bolle før steking. Her legger du en kladt med rømme sammen med noen bringebær. Fyll gjerne på med mer rømme og bringebær rett før servering.

Blåbærkake

Eller hva med å lage en deilig blåbær kake?

Jeg brukte eplekakeoppskriften og byttet ut eplene med ca. 250-300 gr. bringebær (oppskrift: bestemors-eplekake)

eple muffins

Muffins er også glimrende å tilsette frukt og bær i, forleden var det epler vi brukte, og da jukset jeg litt og brukte en ferdig muffinsmix. Men med en eplebåt eller to i hver muffinsform, ble det ordentlig hjemmelaget muffins likevel.

Sjekk også havremuffins oppskriften jeg har lagt ut tidligere:havre-muffins-med-frukt

La deg inspirere av alt godt som kan høstes nå, og lag noe godt til kveldskosen 🙂

Husk også på at du kan vinne flotte anorkakker i skolestart konkuransen, den avsluttes først 7. september: skolestart-konkurranse

—————————————————————————————————————————————

It’s time to harvest fruit and berries. And why not use them when you bake.

Raspberries can be used as topping on a bun, together with sour cream.

Bluberries are lovely in a cake or pie.

And have some appels in your muffins and you are set to have a wonderful treat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge