Gamle stoler blir som nye | old becommes new

Stoler malt
Nymalte stoler med sitte underlag

Nå var det på tide å få gjort noe med de stolene vi kjøpte for en 100-lapp på loppemarked tidligere i vår.

Stolene er helt vanlige furustoler, lakket.

Først gikk jeg i gang med å pusse dem ned med sandpapir. Selv med maskin var dette en ganske stor jobb! Men  viktig å gjøre grunnarbeidet. Måtte også pusse for hånd på spiler og andre steder det var vanskelig å komme til med maskinen.

Jeg ble så ivrig at jeg glemte å ta bilde av stolene før jeg begynte på pussingen. Men jeg tok bilde før jeg begynte å male.

Stoler pusset
Stolene er pusset, og klare for å bli malt.

Til første strøk bruker jeg en grunning/heftgrunn, slik at det skal holde bedre. Deretter malte jeg to strøk med hvit maling.

Grunning og maling
Grunning/heftgrunn og maling

Og endelig fikk jeg to fine, solide hvite stoler som pappa’n og jeg kan sitte på ved kjøkkenbordet.

——————————————————————————————–

Stoler malt 2
The charis after a “makeover”

It was about time to do something about the chairs we bought for  100 NOK on the flea market earlier this spring.

The chairs are quite ordinary pine chairs, lacquered.

First I had to sand them down with sandpaper. Even with the machine this was a pretty big job! But important to do the groundwork. Also had to sand by hand on places it was difficult to reach with the machine.

I was so anxious that I forgot to take pictures of the chairs before I started sanding them. But I took a picture before I started painting.

For the first coat I use a primer so the paint will keep better. Then I painted two coats of white paint. And finally I got two good, solid white chairs that dad and I can sit on at the kitchen table.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge