Gourmet barn

Jeg må komme med en innrømmelse, det er slett ikke noe jeg trodde ville ramme meg, men jeg har ikke sluppet unna.

Jeg har blitt litt i overkant opptatt av hva barna våre spiser.

Det skrives side opp og side ned i aviser, på blogger og i den ene boka etter den andre om barns kosthol.  Jeg kan lese om hva barn spiser, hva de burde spise og hva de absolutt ikke må spise. I helgen kunne jeg lese i lokalavisen, en artikkel om barns kosthold, og hva barna vet om mat. I kommunen her vi bor viste det seg at barna er godt opplyste når det kommer til hva som er sunt og hva som er usunt. Barna opplyste også om hva som er deres livrett. Ikke overasende kom Taco ut på førsteplass, men denne første plassen var delt, med sushi!

Ja, jeg leste rett, sushi. Mine barn har aldri smakt sushi, jeg har selv aldri spist sushi. Ok, jeg er litt kresen, og forlanger ikke at barna skal spise noe jeg selv er skeptisk til. Men jeg har jo fått med meg at sushi er veldig trendy, sunt skal det vist også være. Men selv om jeg hadde tatt motet til meg, tror jeg ikke jeg hadde tenkt på sushi til barna før de blir tenåringer. Jeg skjønner at jeg er litt lite trendy i matveien.

Men selv om sushi uteblir hjemme hos oss (ihvertfall en stund til), har jeg ihvertfall blitt veldig flink til å lage mat fra bunnen av. Det er fortsatt noen poser med halvfabrikata  i kjøkkenskuffen; taco krydder mix og bernaise saus. Men en dag skal vi nok klare å kvitte oss med dem også .

Og barna, de spiser det samme som mamma og pappa. Jeg lager ikke pølser til dem hvis jeg tror de ikke vil like maten, det har resultert i at barna faktisk synes andebryst er godt. Storebror elsker soyasaus, så der må vi passe på. Men joda, barna er også veldig glad i ketchup, og en gang i blandt er det fortsatt greit med pølser til middag, men da er vi litt kresne på hvilke typer pølser vi serverer…

I dag lagde jeg maissuppe, og mens jeg lagde maten kom det fra storebror: “Mmmm….det lukter godt”. Det var føste gang jeg ladgde denne suppen, og selv jeg ble overasket over hvor enkelt og godt det var. Oppskriften fant jeg på Trines matblogg /, en flott blogg jeg ofte henter inspirasjon fra 🙂

Jeg er ute etter mat som er enkel og rask å lage samtdig som jeg slipper å bruke halvfabrikata.

Etter at tvillingene ble en del av familien vår ble det veldig mye frosen pizza til middag, jeg skjønte at jeg måtte ta noen grep, og nå, et år senere, er jeg stolt av å kunne si at jeg har klart det. Jeg klarer det stort sett hver dag og nøkkelen ligger i å tørre å prøve noe nytt, gjøre litt reaserch, og ikke minst; lage en ukeplan og handle mat en gang i uka.  Og enda et godt tips er å gjøre klart det som kan, dagen i forveien.

2 Comments


    1. Takk :), det er ikke alltid så enkelt å lage mat som faller i smak hos alle barna. Spesielt ikke nå som storebror er inne i en “liker ikke” periode.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge