Grove rundstykker med fullkornspelt

Disse rundstykkene er kjempe gode, nesten som boller, bare sunnere. Oppskriften er hentet fra koke boken “Kjernesunn mat” av Ninka-Bernadette Mauritson og Thorbjörg Hafsteinsdottir. Det tar litt tid å lage disse, men jobben du må gjøre er enkel.

Du trenger:

1/2 liter lunket vann
1/2 ss havsalt
1 ss akasiehonning
1 pose tørr gjær
3 ts. kardemomme
100 gr. grovhakkede hasselnøtter
100 gr. mørke rosiner
150 gr. finmalt spelt mel
300 gr. grovmalt spelt mel
100 gr. malte linfrø (gjør det selv med kaffekvern eller stavmikser “m/knivkopp”)

Slik gjør du:

Rør gjær, salt og honning i vannet. Tilsett nøtter, rosiner, linfrø, kardemomme og deretter mel litt etter litt. Rør sammen lett med hånd. Konsistensen skal være som en tykk potetstappe. Hev deigen under et håndkle i minst 2 timer. Sett ca. 10 bolleformede “klatter” på et bakepapir kledd brett. Hev i ca. 30 minutter. Forvarm ovnen på varmluft 160 grader.

Stek rundstykkene i ca. 20 minutter. Sjekk om det høres hult ut når du banker under, da er de ferdige.

Disse rundstykkene er kjempegode bare med smør/margarin på.

Enjoy 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge