Ha omeletten i muffinsformer

Jeg kom hjem fra jobben, sliten med gnagsår (nye sko, lærer aldri) og litt hodepine på gang. Vel inne i leiligheten blir jeg møtt av en del rot. Pappa’n og gullungene hadde hatt det litt travelt før de dro ut på dagens eventyr.

Jeg sukket, og satt meg ned forann PC’en. Kanskje hadde noen sendt  meg en hyggelig e-post. Nåvel, det var ikke mye nytt der, bortsett fra en e-post som fortalte at Tori Spelling hadde lagt ut et nytt blogginnlegg. Jeg klikket på den, bloggen hennes er ganske fin, og jeg pleier å bli i godt humør av å ta en tur innom. I dag skrøt hun av Dean sine kokkeferdigheter igjen. ja, ja. Jeg leste meg nedover mens jeg lurte på hva jeg skulle diske opp med til middag. Det mått være noe enkelt og raskt, men godt.

Tori skrev om “Omlet muffins. (http://www.torispelling.com/post/tori-spelling-the-gourmet-dads-omelet-muffins)Hmmm…det kan da ikke være så vanskelig, tenkte jeg.

Og visp så sto jeg på kjøkkenet og vispet sammen en omelett, ovnsstekte baconbiter og la utover muffinsformer. Så hadde jeg litt omelett røre i hver muffinsform, før jeg hadde oppi baconbiter i alle muffinsformene. Så var det inn i ovnenen på 250 grader i ca. 15.20 minutter. Og vips så var det ferdig 🙂

Omelett er vel noe de fleste kan lage, jeg pleier å bruke et egg pr. person (men det kommer jo ann på hvor storspiste folk er da), en spiseskje laktosefri melk (eller vann) pr egg, og en skje for bollen. Vispes sammen.Krydre med salt og pepper. Ha i grønnsaker (det du måtte ha i kjøleskapet), jeg brukte vårløk og tomater sammen med bacon. Men du kan jo også ha i ost, paprika, skinke, erter eller noe annet. Bruk det du har og det du liker.

Fordel i muffinsformer, litt over halvfulle funket greit i mine former. Stek i ovnen, 250 grader i 15-20 minutter.

Disse omelett muffinsene passer godt som en enkel middag, ha litt salat og brød ved siden av, så er måltidet fullkomment. Men de passer også godt i matpakke (da kalde) til sultne barnehagebarn og skolebarn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge