Harmesbukse etter ferdig mønster | Harem trouseres from readymade pattern

Ferdige harems bukser
Harems bukser

Ah, det er sommer, og jeg tror jeg nå har klart å lage sommerens mest behagelige plagg!

Haremsbukse i tynn jersey med friske farger.

Burda magasin

Mønsteret fant jeg i Burda handicraft, sew easy. Selv med engelsk sømbeskrivelse gikk det greit å sy denne buksen.

Tenge av mønster fra mønsterark

Først måtte jeg tegne av mønsteret fra mønsterarket som følger med bladet.

Klippe ut alle møsterdeler i stoff

Deretter klippet jeg ut alle delene, og sydde dem sammen.

Som nevnt valgte jeg å sy min bukse i et tynt jersey stoff (viskose jersey)som har ligget en stund på vent, det ble kjøpt fra stoffdronning.no. Og endelig fant jeg det perfekte plagg. Stoffet er litt utfordrende å sy av, i og med at det er så tynt og lite fast. Jerseyen jeg brukte til “linningen” er av mye fastere variant (bomull og lycra), noe som også bidrar til at buksen sitter godt.

Nevnte jeg at dette blir sommerens favorittplagg? Å, jeg ser for meg at den passer ypperlig som antrekk på lange bilturer, på sommerkvelder som raskt blir kjølige og ellers når man bare skal nyte sommeren 🙂

Harems bukser

———————————————————————————–

Finaly it’s summer, and I have made the most comfy summer item: harem trouseres.

I found the pattern in burda handicraft, sew easy. A good guidence on “how to”, so this was an easy sewing project.

I made my trouseres from a delicate jersey fabric. It was a bit challenging to sew this fabric, but the result made it vorth the extra strugle. The lining is made with a mutch more steady jersey, and that gives the trouseres a perfect fit.

This is going to be my favorite clothing item this summer. It’s comfy and looks great, perfect for long car trips, summer nights that suddenly turn a bit chilly and every other time I just want to look an feel great 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge