Havre muffins med frukt

Mmmmm...muffins
Mmmmm…muffins

Familien har fått en ny muffins favoritt:

Havremuffins!

Storebror har lenge sverget til muffins når han skal velge kake til bursdagen sin. Og de skal være enkle, uten “frosting” – til nød kan det være melisglasur på.

Så for en stund siden kom jeg over en oppskrift på havremuffins, heldigvis skrev jeg den ned, for jeg finner ikke tilbake til den. Denne oppskriften bruker jeg som base, også enderer jeg hvilken frukt jeg bruker, men de blir ekstra saftige med epler:)

Du trenger:

100 gr. smør
2  epler (kan byttes ut m. feks. blåbær)
1. ts malt kanel (hvis du bruker eple- kan byttes ut m/feks. vanilje)
2 egg
11/2 dl. sukker
11/2 dl. mel
1 dl. lettkokte havregryn
1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Smelt smør og sett til avkjøling.
Vask og riv eplene. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel, havregryn, bakepulver og kanel. Fordel røren i muffinsformer (formene skal være ca. halvfulle). Stek muffinense midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10. min. Avkjøl på rist.

——————————————————————————————————————————————————–

A new family favorite is oatmeal muffins, not cupcakes, just plain muffins. In the batter we add fruit or berries. They are so tasty 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge