Hekle rye av T-skjorte garn/ Crochet a rye of T-shirt yarn

Heklet rye

Har du mange slitte eller for små t-skjorter i skuffer og skap?

Klipp dem opp i strimler, sy strimlene sammen og du har t-skjorte garn. Dette kan brukes til å strikke med (på tykke pinner), hekle med, veve med, flette med…ja, det er bare fantasien som setter grenser.

Jeg har klippet opp mine og barnas gamle t-skjorter (mannen hadde rukket og kaste sine før jeg fikk denne ideen), etter å ha sortert strimlene litt etter farge, sydde jeg sammen strimlene og rullet det hele sammen til et nøste.

Deretter fant jeg frem en heklenål og bommulsgarn. Jeg la t-skjorte garnet inni maskene etterhvert som jeg heklet, jeg valgte å hekle i sirkel.

Rye i arbeid

Etter en del kvelder med hekling, var t-skjorte garnet brukt opp, og jeg hadde en rund rye som nå ligger på gulvet i “kjeller stuen” vår.

Ferdig rye


Do you have many worn or too small t-shirts in drawers and closets?

Cut them into strips and sew the strips together and you have  t-shirt yarn. This can be used to knit with (on thick needles), crochet with, weave with, merge with … yes, it’s just your imagination that sets the limits.

I’ve cut up my childrens and mine old t-shirts (dad had  thrown his away before I got this idea), after sorting the strips slightly by color, I sewed together the strips and rolled it all together into a yarnball.

Then I pulled out a crochet hook and cotton yarn. I letthe  t-shirt yarn inside the masks as I crochet, I chose to crochet in a circle.

After some evenings with crocheting, my  t-shirt  yarn was used up, and I had a round rye which now lies on the floor in our gest/tv room.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge