Hjemmelaget pizza med speltbunn

Her hos oss går det i taco eller pizza på lørdager. Tradisjoner og vaner skapes ganske raskt.

Jeg husker da jeg var yngere, og fortsatt selv bodde hos min mamma. Da “Grandiosaen” ble introdusert var det stort! Vi var nok langt fra de enste som spise grandiosa på lørdagskvelden på den tiden. Men etterhvert lærte jeg å lage pizza selv. Det var en meget populær dag på skolekjøkkenet husker jeg, den dagen vi skulle lære å lage pizza ( imotsettning til den dagen vi skulle lage stekt sild).

Jeg bruker fortsatt oppskriften fra skolekjøkkenet, men den har blitt litt endret i løpet av årene, bla. har jeg byttet ut hvetemel med spelt mel. Men min hjemmelagde pizza slår fortsatt ann hos mine yngere søsken, i tillegg til å glede både mann og barn 🙂

Du trenger:
(til 2 pizzabunner)

7 dl. sammalt spelt mel, fint
2 dl. sammalt spelt mel, grovt
1 ts. salt
50 gr. gjær (jeg bruker tøtt gjær)
3 dl. lunket vann.
3 ss. næytral olje (f.eks. solsikke eller raps)

Bland mel, salt og gjær, tilsett vann og olje. Elt sammen til en smidig deig. La deigen heve i ca. 30-40 minutter.

Mens deigen hver kan du lage pizzafyllet. Her er det bare fantasien som setter grenser, bruk det du og din familie liker. Hos oss er for tiden en enkel kjøttsaus noe alle 5 liker på pizzaen.

Du trenger:

3-400 gr. karbonadedeig
1 stor løk
3-4 fedd hvitløk
1 boks tomatpurè
vann
Krydder:
paprika
chilli
evnt. hvitløk

Revet ost

Løken steks blank, så tas den ut av pannen mens karbonadedeigen stekes (må muligens steke i flere omganger avhenig av størrelsen på pannen din). Karbonadedeigen krydres. Ha i løken igjen, ha så i tomatpurè. Bruk boksen til tomatpureen for å måle opp vann, ha i 2-3 bokser med vann. Rør sammen, la surre. Smak til, ha i mer krydder etter smak.

Nå kan deigen kjeveles ut til to pizzabunner. Jeg pleier å få to bunner som dekker en stekeplate. Fordel fyllet på de to bunnene, dryss over ost helt til slutt. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca. 15-20 minutter (en pizza stekes av gangen).

Deretter er det bare å spise og kose seg, det er tross alt helg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge