Klementin gele

klementin gele

I går ryddet vi ut julen her hos oss. Nytt år, ryddige flater (så lenge det varer) og nye muligheter.

Men vi har noen rester etter julen liggende, julekaker, julegodt og julefrukt. For å bruke opp noe kom vi på å bruke en ide vi fikk da vi så på “Jamies jul”; klementin gele.

Du trenger:

Ca. 20 klementiner (6 dl)
5 gelatin plater
Litt sukker

Slik gjør du:

Press saften ut av klementinene. Varm halvparten av klementin juicen, ha i de 5 bløtlagte gelatin platene. Ha i resten av juicen, smak til med litt sukker. Ha i passende glass, legg gjerne i noen klemtinbåter før du har i geleen. Sett kjølig i ca 2 timer. Ha på litt vanilje yoghurt og ha revet sjokolade over.

—————————————————————————————————————————————————–

Clementine jelly

Yesterday we cleaned out  Christmas.  A new year, uncluttered surfaces (while it lasts) and new opportunities.

But we have some leftovers after Christmas; Christmas cookies, Christmas sweets and Christmas fruit. To use up something, we came to think of an idea we got when we watched “Jamie’s Christmas”; clementine jelly.

You will need:

Approx. 20 clementines (6 ml)
5 gelatin sheets
A little sugar

Here’s how:

Squeeze the juice from the clementines. Heat half of the clementine juice, add the 5 soaked gelatin plates. Add the rest of the juice, season with a little sugar. Have in suitable glass, feel free to have some clementine picesin the glass, then  you have the gel in the glasses. Let the jelly stay in the fridge for about 2 hours. Have a little vanilla yogurt and have grated chocolate over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge