Marengs rullekake

Vi teller ned til dobbel 1 års dag, og hva er vel da bedre enn å se litt på kaker :)

Denne kaken er super enkel, frisk og god.

Du trenger:

Til rullekaken:
4 eggehviter (ca. 1 dl.)
300 gr. melis
2 ts. sitron saft
1 ss. maisenna

Til fyllet:
200 gr. friske eller fryste bær (jeg brukte bringebær)
1 banan
1 beger, ca. 125 gr. naturell kremost
2-3 ss. fløte

Fremgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 160 grader. Kle en 20×30 cm. form med bakepapir.

Visp eggehviter stive, og visp inn melis, litt av gangen, til en blank og tykk marengs. Visp inn sitron saft og maisenna.
Smør røren jevnt ut i formen, og stek i ca. 25 minutter.
Dryss melis på et bakepapir og hvelv marengsbunnen over. Avkjøl bunnen helt.
Rør sammen kremost og fløte, smør dette jevnt over marengsbunnen. Dekk med banan og bær. Rull kaken sammen ved hjelp av bakepapiret. Rull papiret rundt kaken ig la den trekke en stund i kjøleskap før servering. Skjær kaken i skiver.

Posted on by gladmamma in Mat/oppskrifter Leave a comment

Add a Comment

  • Kontakt meg gjerne på e-post

    post@gladmamma.no