Marengskaker med dadler

Daddel kaker

Det blir langt fra 7 slag her i huset til jul. Men litt klarer jeg å røre sammen og fylle kakeboksene med. Denne oppskriften på daddelkaker fant jeg i et ukeblad for mange år siden (jeg bodde fortsatt hjemme i mitt barndomshjem). Og disse kakene falt i smak hos de voksne da jeg lagde dem første gangen.

Nå er jeg selv voksen, ikke så innmari glad i pepperkaker, og da er det kanskje på tide å ta frem denne oppskriften.

Du trenger:

200 g. sukker
3 eggehviter
250 g. mandler
250 g. daddler
2 ts. vaniljesukker

Slik gjør du:

Hakk mandler (evnt. kjøp ferdig hakkede/skivede), fjern steiner fra dadlene og skjær i små biter. Stivpisk egg og sukker, bland inn mandler og dadler. Sett røren på stekebrett med skje. Stek i forvarmet ovn på 175 grader, midt i ovnen. La kakene avkjøle litt på plate før du tar dem over på rist. Når kakene er helt avkjølt legg dem i en tett kakeboks.

————————————————————————————————————————

I have made some tasty meringue, dates cookies for christmas.

You will need:

200 g. Sugar
3 egg whites
250 g. Almonds
250 g. Dades
2 tsp. vanilla sugar

How to:

Chop almonds (if desirable. Purchase finished chopped / sliced), remove the stones from the dates and cut into small pieces. Whip eggs and sugar, mix in almonds and dates. Put batter on baking trays with a spoon. Bake in preheated oven at 175 degrees in middle of oven. Let the cakes cool slightly on the plate before taking them on a grid. When the cakes are completely cooled put them in a cake tin.

A sweet treat for chirstamas 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge