Min gode gulerotkake

Jeg bare elsker en god gulerot kake, særlig med god ostekrem. Men det blir ikke så mye gulerot kake på meg fordi pappa’n nekter å spise en kake med gulerot i, og ungene sliter med melkeintoleranse, da utgår ostekrem også 🙁

Men før i tiden var jeg god på en helt spesiell gulerotkake. Den fikk jeg nå muligheten til å lage i igjen, og nå skal jeg dele oppskriften med deg 🙂

Du trenger:

100 gr. margarin
1 dl. suk
ker
1 1/2 dl. strøsukketer (evnt. 3 ts. flytende)
3 egg
1 dl. rismelk/havremelk/soyamelk
150 gr. fin samalt spelt mel
90 gr. siktet spelt mel
1 1/2 ts. bakepulver
2 ts. vaniljesukker
4 1/2 dl. revet gulerot
100 gr. hakkede mandler eller hasselnøtter
1 dl. rosiner
1 ts. kanel

Slik gjør du:

Rør margarin, smør, sukker og sukketter hvitt. Rør kraftig inn ett og ett egg. Bland sammen det tørre, sikt i, rør vekslevis inn med melken. Ha i gulerøtter, nøtter og rosiner. Ha røren i en smurt springform (24 cm) Stek kaken på nederste rille, 175 grader i ca. 50 minutter.

Opprinnelig hadde jeg ikke ostekrem på kaken, den er veldig god uten. Men i det selskapet jeg nå skal ha med kaken til, forventes det ostekrem. Derfor har jeg funnet frem en oppskrift på ostekrem også.

Du trenger:

200 gr.romtemperet philadelphia ost (naturell)
150 gr. mykt smør
250 gr. melis
3 ts. vaniljesukker
1/2 ts. sitron

Rør sammen ost og smør, bland inn det tørre og sitronsaften. Nam, nam…

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge