Når man ikke kan kjøpe det man ønsker seg, kan man kanskje sy det….

Vår gode, gamle sofa

Med 3 barn og 2 katter, er ikke en fin, dyr sofa det man først og fremst kan eller vil bruke penger på. Det er stor risiko for søling, andre flekker og katte kloring. Men jeg har lenge vært lei sofaen vår. Og har sett mye fint på blogger, instagram og i interiørblader. Men ingen møbelbutikker har hatt noe jeg vil ha, til en pris jeg er villig til å betale for et møbel som må tåle litt av hvert.

Jeg har prødv å “pimpe” opp den kjedelige sofaen vår med pledd og puter. Men nå har jeg kommet til et punkt hvor hele sofaen bare er vond å se på, men vi liker fortsatt å sitte i den.

Dermed slo det ned i meg, hva med å sjekke om jeg kan få kjøpt møbelstoff som jeg liker.

Det tok ikke lang tid før jeg fant en fin, blå møbel fløyel. Jeg klikket hjem det antall meter som sofa målene sa at jeg trengte. Da metervaren kom i hus, satt jeg av en helg til å sy. Det ble litt knot, og litt uvenskap med den nye symaskinen min. Men jeg kom i mål (og ble venner med symaskinen til slutt).

Nå er jeg veldig fornøyd med hvordan sofaen ser ut. Og veldig stolt over at jeg klarte det selv 🙂
Når jeg først var i gang, gjorde jeg også litt om på oppsettet av soafen, i og med at den består av to deler, og en pall, fikk vi en litt annen stue også.

Vår gode gamle sofa etter en “make over”

Tror sofaen holder noen år til nå. I mellomtiden blir barna eldre og kanskje jeg klarer å spare litt ekstra penger også.

Moralen er: Du kan selv lage noe som vil oppfylle en av drømmene dine, du må bare våge å gjøre det.


I gave our sofa a make over. I ordered fabiric for furnityre, and made a slip cover. And I’m verry happy with the result.

Our “new” sofa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge