Pannekaker med god samvittighet

Når man har barn, må man bare innse at pannekaker blir en del av kostholdet. Men det går ann å gjøre pannekakene litt mer mettende ved å ha i litt grovere mel eller havregryn.

Hvis det er jeg som lager pannekaker blir det litt på slump. Jeg tar utgangspunkt i 3-4 egg som piskes sammen, også har jeg i mel, litt havregryn eller sammalt mel,sper ut med melk,  og gjentar til jeg har ønsket mengde og konsistens.

Men hvis pappa skal lage pannekaker må det følges en oppskriften. Og oppskriften pappa følger kommer her:

Du trenger til 4 posjoner:

2 1/2 dl hvetemel ( litt av melet erstates med havregryn eller sammalt mel)
1/2 ts salt
2 ts sukker
6 dl melk (laktosefri melk her i huset)
3 egg
2 ss. smeltet smør eller nøytral olje

Slik gjør du:

Visp eggene ha i mel, salt, sukker og mel. Bland og spe ut med melk. Visp for hånd (eller med mixmaster) til røren blir glatt. Bland i smeltet smør/olje.

Stek tynne pannekaker i stekepanne.

Server med syltetøy eller rørte bær 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge