Spelt foccaia

Spelt foccaia

Jeg elsker gjærbakst, et deilig fersk brød eller en mer eksotisk foccaia. Kjedelig var det derfor da jeg fikk beskjed om å kutte ut hvetemel fra kosten pga. irriterte tarmer. Etter litt eksperimentering har jeg likevel funnet frem til noen gode erstatere, og heldigvis er speltmel noe jeg tåler ganske bra. Lykken var derfor stor da jeg fikk til en vellykket spelt foccaia.

Du trenger:

500 gr. finmalt speltmel
1/2 pk. tørr gjær
1 ss sukker
1 ss salt
ca. 3-4 dl lunket vann
soltørkede tomater i olje
fetaost
krydder etter ønske eks.: timan, rosmarin, oregano, basilikum

til topping: olvineolje og salt

Slik gjør du:

Bland sammen alt det tørre, bland inn vannet. Du skal få deig som er klissete. Hakk opp feta osten, og ha denne i deigen sammen med hakket, soltørket tomat. La deigen heve minst 1 time.

Kle en ildfast form/liten langpanne med bakepair. Ha deigen oppi, fordelt utover i formen. La deigen hvile i minimum 15 minutter. Lag rutemønster i foccaiaen, ha over olje. Dryss over salt.

Stek børdet på 220 grader i ca. 15-25 minutter. Brødet er ferdig når det har fått en gylden skorpe.

La brødet hvile 10-15 minutter før du deler opp og serverer.

Dette brødet er best ferskt.

PS: Hemmligheten til en god foccaia er heving, så ikke kutt ned på hevetiden.

——————————————————————————-

 You will need:

500 gr. finely ground spelt flour
1/2 pkg. dry yeast
1 tablespoon sugar
1 tablespoon salt
about 3-4 dl lukewarm water
sundried tomatoes in oil
feta
seasoning as desired ex .: timan, rosemary, oregano, basil

to topping: olive oil and salt

How to:

Mix together all the dry ingredients, then mix in the water. You should get a dough that is sticky. Chop up the feta cheese, and have this in the dough with chopped, sun-dried tomato. Let the dough rise at least 1 hour.

Dress a casserole dish /small baking tin with baking pair. Put the dough in spread it throughout the tin. Let the dough rest at least 15 minutes. Create checkerboard pattern in the foccaia, pour over olive oil. Sprinkle with salt.

Bake  at 220 degrees for approximately 15-25 minutes. The bread is done when it has received a golden crust.

Let the bread rest 10-15 minutes before breaking ut up and serve it.

This bread is best fresh.

PS: The secret to a good foccaia is raising, so do not cut down on raising time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge