Spelt og havre scones

scones til servering

Søndag er det morsdag, er du sent ute?

Fortvil ikke, bak deilige scones til frokost, eller hva med å lage din egen versjon av afternoon tea til mamma?

Disse sconsene er raske og enkle.

Du trenger:

2 dl. sammalt spelt mel
2 dl. finmalt spelt mel
1 dl. havregryn
2 ts. bakepulver
2 ss. appelsinjuice
1 ts. salt
2 dl. vann
4 ss. nøytral olje (jeg bruker solsikke olje)

Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en bolle, bland. Tilsett så vann, olje og appelsinjuice. Rør godt, deigen skal være litt klissete. Jeg brukte et muffinsbrett, med papirformer i (da slipper jeg å smøre brettet). Pass på at muffinsformene ikke blir helt fulle, sconsene vil heve under steking.

Stek på 220 grader i 12-15 minutter.

scones før steking

Disse er gode helt ferske, med smør og marmelade eller syltetøy. Men ost er også godt.

scones med marmelade

————————————————————————

These scones are quick and easy.

You will need:

2 dl. wholemeal spelt flour
2 dl. finely ground spelt flour
1 dl. oatmeal
2 tsp. baking powder
2 tbsp. orange juice
1 tsp. salt
2 dl. water
4 tbsp. neutral oil (I use sunflower oil)

How to:

Put all the dry ingredients in a bowl, mix. Then add water, oil and orange juice. Stir well, the dough should be slightly sticky. I used a muffin tray with paper tins (then I don’t have to butter the tray). Make sure the muffins tins are not completely full, the scones will raise during frying.

Bake at 220 degrees for 12-15 minutes.

These are good completely fresh with butter and marmelade or jam. But they olso taste nice with a good cheese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge