Super god sjokoladekake

Langpannesjokoladekake slår jo sjelden feil. Men noen er bedre enn andre. For ca. 20 år siden smakte jeg verdens beste sjokladekake! En klassevennine hadde laget den , jeg spurte om oppskriften med en gang,og jeg fikk den. Men da jeg lagde den selv, ble den ikke like god som hennes, jeg prøvde flere ganger…kunne hun ha en hemmelig ingrediens som hun ikke hadde fortalt om?

Mmmmmm...

Så hadde det seg slik at jeg fikk se henne lage kaken selv, og da fant jeg ut hva hemmeligheten er. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele dennne supergode sjokoladekaken med dere, og kanskje jeg finner ut at jeg skal dele hemmeligheten også…vi får se hva som skjer mens jeg skriver…

Ingredienser:

4 egg
4 kopper sukker
Dette piskes til eggedosis.

4 kopper mel
2 kopper melk
3 ts. bakepulver
4-5 ss. kakao
225 gr. smør (smeltes)
Dette tilsettes i eggerøren, bland godt til en jevn røre. Ha i en bakepapir kledd langpenne (evnt. godt smurt langpanne). Steks på 180 grader i 20 minutter. Avkjøl.

Glasur:
2 pl. kokesjokolade (smeltes)
250 gr.smør (smeltes)
500 gr. melis
1 egg
ca. 3 ts. romessens

Smelt smør og sjolade sammen. Avkjøl, bland i melis, egg og romessens. smør glasuren utover kaken, la avkjøle/stivne. Kaken er klar til servering.

Og hemmeligheten er: husk å smake til mens du lager 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge