Tid for suppe

September, og høsten har kommet. Men ingen grunn til å ha kjedelig, usunn mat 🙂

Blomkålsuppe er en slager hos både store og små her hos oss.

Dette trenger du:

2 ss. olivenolje (eller en nøytral olje hvis du ikke har oliven)
3 sjalottløk, finhakkes
600 gr. blomkål, delt opp i små buketter.
2 ts. sukker
10 dl. kraft (kan lages av 10 dl. vann tilsatt fond)
1 dl. soyamelk (eller vanlig fløte hvis du tåler det)
75 gr. smør
1/2 sitron
bacon
salt og pepper

Slik gjør du:

  Fres løken i oljen. Tilsett blomkål og sukker. La sukkeret karemeliseres, ha så i kraften. La småkoke i ca. 20 min. til blomkålen er myk. Kjør i blender eller bruk stavmikser til suppen blir jevn. Tilsett melk/fløte, kok opp. Pisk inn smøret og smak til med salt og pepper. Server med noen skiver bacon og godt brød.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge