Ting en tvillingmamma ikke kan leve uten: babystoler/vippestoler

Da jeg etter påske i fjor ble alene hjemme med tvillingene, måtte jeg finne en måte å gi dem flaske på, samtidig. Jeg mestret etterhvert dobbeltamming, men etter at lillesøster begynte med frejaks pute (i tillegg til en gipset arm) foretrakk jeg å enkelt amme. Men å gi flaske kunne jeg gjøre samtidig ved å legge en baby i hver babystol, også satt jeg meg selv i midten. Med en baby på hver side kunne jeg holde flaske for begge to. Denne teknikken bruker jeg fortsatt til frokost og kvelds flaske når vi er hjemme alene.

Da tvillingene begynte å spise grøt, var det også praktisk med en stol til hver, de ver ennå litt for små til å sitte i tripp-trapp stolene sine, men babystolene fungerte ypperlig 🙂

Babystolene var også hyppig i bruk ellers på dagen, helt til tvillingene begynte å bevege på seg selv. Da de var helt ferske la jeg en dyne i stolen, slik at de lå så flatt som mulig, etterhvert for å bygge opp litt for lillesøster. I stolene kunne de følge med litt på hva som foregikk da jeg ikke kunne bære på begge to samtidig hele tiden. Jeg fikk også hendene frie til f.eks. å lage middag.

Nå som tvillingene har rundet året bruker jeg fortsatt babystolene til morgen flasken når vi er hjemme alene. I løpet av dagen pleier de begge å klatre opp i en stol for å ta seg en bitte liten hvil. Da ser jeg hvor langt de har kommet, fra små nurk til flotte 1 åringer som klarer å komme seg opp i stolen selv 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge