Ting en tvillingmamma ikke klarer seg uten: Vogge

I går var det 1 år siden vi kom hjem fra sykehuset med tvillinger på en uke. Vi hadde tenkt at de skulle dele en sprinkelseng den første tiden, men den sprinkelsengen fikk ikke plass på soverommet vårt. Så vi tenkte at det gikk fint at de sov på sitt eget rom, vi hadde jo babycal med video. Men akk, hvem kan vel legge to små babyer som ennå ikke har døgnrytme på eget rom? Ikke vi ihvertall. Første natten hjemme sov de derfor i hver sin vogn bag. Det var ikke populært, de var jo ikke vant til å sove fra hverandre.

Første dagen hjemme, mens storebror fortsatt var hos bestemor og bestefar, tok vi med oss tvillingene ut på shopping. Vugge sto på handlelisten. Det ville vi ha plass til på soverommet, og vi kunne flytte den inn i stuen på dagtid. Og tvillingene var enda små, så de kunne fint dele en vugge. Det finnes jo tvillingvugge, men den synes vi kostet altfor mye,  dette var jo noe de kom til å bruke kun de første måndene.

Helt til å begynne med lå tvillinge ved siden av hverandre i vuggen. Men da lillesøster måtte begynne å bruke frejkaspute ble det litt trangt i bredden, og vi la tvillingene anføttes.

Storebror satte også veldig pris på å at tvillingene lå i en vugge. Da han kom hjem igjen fra bestemor og bestefar løp han rett bort og vugget på sine nye søsken. Og det fortsatte han med hele tiden mens tvillingene lå i vuggen…gråt de litt vugget storebror gjerne 🙂

På natten var det kjempe praktisk å ha tvillingene i vuggen, rett ved siden av sengen vår. Da de våknet kunne vi bare ta dem rett over i vår seng for amming eller flasking, og var vi selv beviste nok, la vi dem over i vuggen igjen da de sovnet.

Vugge bevegelsen var også noe tvillingene likte, de sovnet lettere når jeg vugget litt. Det henger fortsatt i, spesielt for lillebror, han sovner mye lettere hvis jeg står og vugger han nå som han ligger i sprinkel seng.

Våre tvillinger brukte vuggen de første 2-3 måndene. Da måtte vi gå over til sprinkelseng, rett og slett fordi lillebror sparket såpass mye på lillesøster at hun ble irritert. Men de delte sprinkelseng en stund også, før vi monterte seng nr. 2. Nå står sengene inntil hverandre, men de sover i hver sin seng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge